sinatra


U Vatikanu zaključili kako je stanje među vjernicima kritično, kako sve manje ljudi ide u crkvu i da su Amerikanci najveći krivci za to. I zato Papa odluči potpuno anonimno odletjeti u Ameriku da se na licu mjesta uvjeri u to kakvi su tamo vjernici i da li ga uopće poznaju ako im se prije ne najavi.
Doleti on u New York najobičnijim putničkim avionom, pokupi prtljagu i lagano vuče kofere prema izlazu iz aerodromske zgrade, kad vidi kako tip optrčava oko jednog šaltera i juri prema njemu: -Ali gospodine, pa..pa...pa... otkud Vi, nismo Vas očekivali, nitko nije javio da stižete!?
Gleda Papa, drago mu što ga poznaju, pa kaže:
- Znači, prepoznao si me i bez moje uobičajene odjeće?
- Pa naravno, ko ne poznaje Franka Sinatru, najvećeg od svih pjevača?
Papa ga malo sumnjičavo pogleda, pa kaže:
- Sinko, kakav sad Sinatra, pomozi mi Bože, ja sam Papa, poglavar Katoličke crkve!
- Ajoooooj, pa da, ma bili ste mi nekako poznati, al sam Vas pomiješao sa jednim našim pjevačem, samo da znate da mu strašno sličite!!!!
Krene Papa van prema taksijima, kad iz prvoga od njih izletava tip, baca se na koljena i kaže:
-Cijeli svoj život čekam da povezem nekog poznatog sa ovog aerodroma i sad sam konačno dočekao i to odmah najvećeg od svih ljudi.
Sluša ga Papa, pa upita: - A je li, ti sigurno znaš ko sam ja?
- Pa ko još danas ne poznaje Franka Sinatru, molim Vas!?
- Slušaj momak, nisam ja nikakav vražji Frank Sinatra, nego Papa, otac svih katolika!!!
- Auuuuu, oprostite mi sveti oče, stvarno nisam namjerno, nego tako nekako jako sličite, da me oko prevarilo. Ali evo, kao znak poštovanja, odvest ću Vas besplatno kud god želite.
I doveze Papu taksist do Hiltona, Papa ulazi u hotel, a direktor hotela koji je stajao na recepciji uhvati se za srce i lagano klizne na pod. Papa mu priđe, pa ga pita: - Šta Vam je gospodine?
- Gospodine Sinatra, koliko puta Vam moram reći da se MORATE najaviti prije nego dolazite, znate kako je teško u ovo doba godine osigurati za Vas najbolji apartman. Evo me sad skoro srce izdalo.
A Papa ga sluša, sluša, pa se onda već potpuno iznerviran izdere:
- MA JEBO VAS GLUPE AMERIKANCE I FRANK SINATRA I NJEGOVI SVIRAČI. JA SAM PAPA, P-A-P-A, A NE NEKI JEBENI MAFIJAŠ I STIHOKLEPAC!!!!!!!! I NEĆU VIŠE DA ČUJEM ZA NJEGA, JEL JASNO??????
- A joj meni, oprostite mi, molim Vas presveti oče, ne znam šta mi bi, lako pamtim face, al Vi ste stvarno slični sa...onim..gospodinom s kojim sam Vas zamijenio. Evo smjestite se u našem predsjedničkom apartmanu, koliko god hoćete, naravno besplatno.
I popne se Papa do svog apartmana, ulazi unutra, svuda gori prigušeno crveno svjetlo, u primaćem djelu boca šampanjca i upaljena svijeća, a kad je ušao u spavaću sobu ima šta vidjeti: na krevetu se izvalila prekrasna bujna plavuša pokrivena samo prozirnim negližeom, gleda ga, trepće okicama i nježno prošapće:
- Frankie, sve ovo je tvoje ako otpjevaš nešto samo za mene.
Gleda nju Papa, gleda, skine onu mantiju sa sebe, pogleda gore, prekriži se, priđe krevetu pa zapjeva:
- STRANGERS IN THE NIIIIIGHT!!!!!!!!!!!!!

ib
16.09.2005
2,50


Komentari:

Nema rezultata.
Poslao/Poslala