Krave


SOCIJALIZAM: Imaš dvije krave. Jednu daš susjedu.

KOMUNIZAM: Imaš dvije krave. Država ti uzme obje i da ti malo mlijeka.

FAŠIZAM: Imaš dvije krave. Država ti uzme obje i pritom te streljaju.

TRADICIONALNI KAPITALIZAM: Imaš dvije krave. Prodaš jednu i kupiš bika. Tvoje stado se množi i prihodi rastu. Prodaš ih sve, isplaniraš mirovinu s velikom zaradom, ali u međuvremenu pukneš na burzi zbog intervencije ICTUC.

AMERIČKA KORPORACIJA: Imaš dvije krave. Prodaš jednu i tjeraš drugu da proizvodi mlijeko kao četiri krave. Kasnije zaposliš stručnjaka da ispita zašto ti je krava krepala.

FRANCUSKA KORPORACIJA: Imaš dvije krave. Stupiš u štrajk zato što hoćeš tri krave.

JAPANSKA KORPORACIJA: Imaš dvije krave. Redizajniraš ih da budu veličine desetog dijela obične krave, a da daju dvadeset puta više mlijeka. Onda napraviš crtić koji nazoveš KRAVOMON i reklamiraš ih po cijelom svijetu.

NJEMAČKA KORPORACIJA: Imaš dvije krave. Prepraviš ih tako da žive 100 godina, jedu jednom mjesečno i same sebe muzu.

BRITANSKA KORPORACIJA: Imaš dvije krave. Obje su lude.

TALIJANSKA KORPORACIJA: Imaš dvije krave, ali ne znaš gdje su. Odeš na pauzu za ručak.

RUSKA KORPORACIJA: Imaš dvije krave. Prebrojiš ih i shvatiš da imaš pet krava. Ponovno ih prebrojiš i opet shvatiš da imaš pet krava. Ponovno prebrojiš i shvatiš da ih imaš četrdesetdvije. Ponovno brojiš i shvatiš da su zapravo dvije krave. Prestaneš brojiti i sruniš novu bocu votke.

KINESKA KORPORACIJA: Imaš dvije krave. Imaš 300 ljudi koji ih muzu. Tvrdiš da je zaposlenost 100%, visoki prinosi mlijeka i daš uhititi novinara koji objavljuje neistinite cifre.

INDIJSKA KORPORACIJA: Imaš dvije krave. Obožavaš ih dok ne krepaju.

ivan_granić
12.01.2005
2,00


Komentari:

Nema rezultata.
Poslao/Poslala