Ljubav


Voljeli smo isto. Ja tebe, ti sebe.

pininfarina
15.04.2005
3,47


Komentari:

JOMBA

23.04.2005 05:07:03
NAKO...

Alex

23.04.2005 07:46:31
:)

Al Kharam

23.04.2005 08:00:13
pravi egoisticki

Slavko(s)

23.04.2005 09:48:28
Egoisticki da, ali i super da.

Tina

23.04.2005 16:14:21
Ne zastidi se! Nemoj se nikada zastiditi svoje majke i njenih dimija, bosanske sinije i b*šce iz svoga djetinjstva, tevsije demirlije i bakrenog abdesnog ibrika i djuguma, nanine sehare, svoje iz djetinjstva avlije i kuce cardaklije. Ne zastidi se naših tijesnih šefteli sokaka i osuncanih cvijetnih bosanskih caršija, babi*e tihe eglene i nanine šarene šamije, djedove žute hadjijske abanije i amidjinog crvenog u desno naherenog fesa. Nikada se ne zastidi avlijskog prosca i tarabe, žutog u avliji duda, drvenog ahara i kucnog mutvaka. Ne zastidi se sestrine suze kada te je ispracala u Hrvatsku, Sloveniju, Ameriku i Australiju. To je, Allahov robe, tvoja dimenzija, tvoj ukras i biser, tvoj* blago, ostalo od naših pradjedova, dobrih Bošnjana. Ne zastidi se Božiji robe, strinine resedije, nutme, halebije, gurabije, cetenije, kvrguše, kljukuše, dilje, sutlije, pelteta i zerdeta! To j* Bošnjo tvoja koda, kojom te je Uzvišeni oznacio i odredio, zacrtao ti sudbinu da se rodiš u najljepšoj zemlji i djulistanu dunjaluckom, zemlji Bosni. Ne zastidi se Bošnjo dajdžinih šalvara kada ih obuce i krene u svoju mahalsku džamiju, šalvare su dio tebe i ti si dio njih, iz šalvara si izašao i nikad se ne nasmij' kada ugledaš Bošnju da ih je obukao, znaj dobro šalvare su dio tebe i ti si dio njih, iz njih si izašao. Ne zaboravi Bošnjo u dalekom svijetu, na cvijece: zambak, sabljicu, hadjibeg, kalanfir, (ka*anfil) majcinu dušicu, bosiljak, šekaik, pokraj cvijeca si uvijek prolazio kada si se umoran vracao i sa puta dolazio u svoju avliju iz džamije, škole, njive, igranja sa djecom na livadi... To cvijece te je uvijek docekivalo pored avlijske staze ogradjeno okrecenim kamenjem i svojim mirisom ti iskazivalo najljepšu dobrodošlicu. Ne zaboravi Allahov insanu gdje god bio da bio, ma koliko se trudio da nekome ugodiš i da se prilagodiš, uvijek ces biti ono što i jesi, Bošnjo i Musliman. Ako je to tako, a jest sigurno, onda ne daj nipošto ono što si dobio u aman*t od Dragog Allaha i naših dobrih djedova, dobrih, lijepih i ponosnih Bošnjana, vjeru Islam, vatan Bosnu i naše lijepe obicaje, drage, bosanske adete. Upamet!

ZIVEO KRALJ

23.04.2005 20:17:31

::::

23.04.2005 20:53:30
Opomena Cuj, recu cu ti svoju tajnu: ne ostavljaj me nikad samu kad neko svira. Mogu mi se uciniti duboke i meke oci neke asvim obicne. Moze mi se uciniti da tonem u zvuke, pa cu ruke svakom pruziti. Moze mi se uciniti lepo i lako voleti kratko za jedan dan. Ili mogu kom reci u tome casu cudesno sjajnu predragu mi tajnu koliko te volim. O, ne ostavljaj me nikad samu kad neko svira. Ucinice mi se negde u sumi ponovo sve moje suze teku kroz samonikle neke cesme. Ucinice mi se crn leptir jedan po teskoj vodi krilom sara sto nekad neko reci mi ne sme. Ucinice mi se negde kroz tamu neko peva i gorkim cvetom u neprebolnu ranu srca dira. O, ne ostavljaj me nikad samu, nikad samu, kad neko svira.

U2

23.04.2005 22:01:54
ZA AL KHARIMA.... HAA..HAA.. AL KHARIM LJUBAVI... NISAM MOGAO VJEROVATI SVOJIM OCIMA KAD SAM PROCITAO DA ME CEKAS.... ALI KAO STO RECE TOMA ZDRAVKOVIC U ONOJ PJESMI... CEKAJ ME JA CU SIGURNO DOCI...CEKAJ I KAD NEBUDE NADE VISE.... ALI ZA TEBE IMA NADE.....DOCEKAO SI ME....JER JA SAM ONAJ KOJI DOLAZI UVIJEK.... KAZI SRECO KOJE JE SAD DOBRO UDARILO KAD ME TAKO ZELJNO CEKAS..... JESI LI SE POZELIO MALO "MUHABETA" SAMNOM ILI TI JEDNOSTAVNO TREBA RAME ZA PLAKANJE.... STA GOD DA JE U PITANJU "SAMO RECI....RECI NE SUTI JER SUTNJA JE MOJ GROB IZ KOJEG SAD ZELIM RECI SVASTA ALI NEMAM GLASA DA ME NEKO CUJE".... "RADIMLJA KOD STOLCA ...NATPIS SA STECKA IZ 1237-GODINE" PORED MENE CES TI MOJ AL KHARIM ZNATI NAPAMET SVE LIJEPE RIJECI U KAMEN UREZANE NASIH NAM ZAJEDNICKIH PREDAKA....OD KOJIH SI SE TI SILOM PRILIKA I NESRETNIM TOCKOM SUDBINE ODRODIO.... P.S BICU OVDE NA OVOM "VICU" (EH...KAKAV CRNI VIC OVO JE KAMEN MUDROSTI BALKANSKIH NARODA) PA TI IZVOLI KAZI...BIRAJ TEMU DA NEKAZEM ORUZIJE....DA NEBIH SABLASNO ZVUCAO KAO TI.....

Tina

23.04.2005 23:14:35
MOJA ZEMLJA Na putu kuci: sure hidrine, vjecni snijeg i jarko sunce, stare zidine bijelih gradova i crna muka zla i kuluka, zulum gadova, bol u srcu mom, ali - to je dom i ja sam tu na svom. Moja je zemlja san u snovima, ime joj je B*sna i Hercegovina. Ova je zemlja silna, prkosna, a njena je dusa moja Vrhbosna. Tu, na Balkanu, u sred gudura, zive dusi neiscrpnog, teskog sabura i teske osvete... ako joj se ikad posvete, znaces zauvijek, bando pijana: ova tla su nasom hujom sijana! Moja je zemlja san u snovima, ime joj je B*sna i Hercegovina. On* je b*sta cvjetnih redova, besika od zlata mojih djedova. Ljubavi moja, daleko odavde leze polja bez kukolja i bez nepravde, i bez nemira - - ljepsa strana istog svemira... Moja jedina, nemoj otici, ovdje cemo djecu podici! Moja je zemlja san u snovima, ime joj je B*sna i Hercegovina. On* j* bilo mojih njedara i najljepsi zapis Maka Dizdara, Ona je mati modrih brjegova, posljednja zelja Husein-begova... Saznaces zauvijek, bando pijana, Bosna Srebrna je hujom sijana!

@==o

24.04.2005 01:11:19
moj tuki za tinu

Andrea

24.04.2005 11:37:14
Šta još tu ima čudno,svako sebe voli najviše.........

lazar...

24.04.2005 13:19:12
za tinu... ja se stidim umesto vas... za andreu.. ako hoces da volis moras se odreci sebe...egoizam i ljubav neidu zajedno...

Istina

24.04.2005 16:07:31
KO JE VAMA KRIV KAD NISTE UCILI U SKOLAMA ISTORIJU SFRJ, KRALJEVINE JUGOSLAVIJE, KRALJEVINE SHS, itd. UNAZAD SVE DO DOSELJAVANJA JUZNIH SLOVENA (A KAO VI STE INTELIGENCIJA KOJA JE PRESLA U ISLAM). DA STE UCILI I CITALI TU ISTORIJU VIDJELI BI KOJI NAROD NA BALKANU NIKAD NIJE POKLEKO POD NEPRIJATELJEM, KOJI NIKAD NIJE ODUSTAO OD BORBE, KOJI JE POBIJEDJIVAO I NAJVECE EVROPSK* VOJSKE U ISTO VRIJEME KADA STE IM VI POMAGALI (HANDZAR DIVIZIJA, USTASE) NEBILI ONI POBIJEDILI SRBE. DA STE NAUCILI IZ TIH KNJIGA I TE ISTORIJE POTREBNE LEKCIJE IZ KOJIH SE MOZE IZVUCI JEDAN VELIKI ZAKLJUCAK I JEDNA VELIKA POUKA: NE ZAJ*BAVAJ SE SA SRBIMA INACE CES DOBITI PO PI*KICI, PA CES DA POVIJES REP I DA OBORIS UVETA KO STO I VI DANAS RADITE I SKLANJATE SE IZA KOJEKAKVIH EU ORGANIZACIJA POKUSAVAJUCI DA POLITICKIM PUTEM SLOMITE SRBE, STO VAM NARAVNO NECE USPJETI JER NISTE , PONOVO KAZEM, NAUCILI POTREBNE LEKCIJE IZ ISTORIJE, A DA JESTE KOJIM SLUCAJEM ONDA BI STE ZNALI DA MOZETE OPET DA IZVUCETE DEBLJI KRAJ (MOZDA NE DANAS; SUTRA ILI ZA PET GODINA, ALI ZA 10,20,50,100 CE TE SIGURNO IZVUCI; SRBI SU CEKALI 500 GODINA DA POBIJEDE I SLOME TURSKU VOJSKU I DA SE VRATE NA SVOJU ZEMLJU I DOCEKALI) JEDAN NAROD SA TOLIKOM RATNICKOM ISTORIJOM I VI NASLI DA PROVOCIRATE? TO VAM I NIJE BAS TREBALO. A AKO STE VEC TO HTIJELI ONDA STE TREBALI LIJEPO IZACI NA MEJDAN PA KOM OPANCI KOM OBOJCI A NE FORE S UMPROFOROM, I KOJEKAKVA POTURVANJA I KOJEKAKVE KUKAVICKE RABOTE. ZALITE SE IZGINULI OVI TE IZGINULI ONI; JA STA STE VI MISLILI DA RATUJETE SA PRACKAMA PA DA SE PRAVIMO DA SMO MRTVI. TO JE RAT BIO I NEMA ZAJ*BANCIJE NEGO UDRI PO NEPRIJATELJU DO ZADNJEG POBITI I GOTOVO. ALI VAM SPAS STIZE SA DEJTONOM I OBUSTAVOM RATA, I SAD IZMISLJAJU NEKE OBICAJE RATOVANJA??? GDJE SU TI OBICAJI BILI U DRUGOM I PRVOM SVJETSKOM RATU??? NEMA VEZE PODNIJET CE SRBI I TO ALI NAM JE MALO NEZGODNO DA GUBIMO LJUDE BEZ BORBE PRSA U PRSA, ALI ZA TO DOCI CE I TRECI SVJETSKI JEDNOG DANA PA VAS NECE IMAT KO BRANIT PA CE MO ONDA VIDJET KO KOSI A KO VODU NOSI. KO TO KAZE ,KO TO LAZE, SRBIJA JE MALA NIJE MALA NIJE MALA TRIPUT RATOVALA DVANAESTE DVANAESTE TURKE ISTERALA DRINAESTE TRINAESTE PRED BUGARE STALA CETRNAESTE CETRNAESTE SVABA UDARIO OSAMNAESTE OSAMNAESTE SRBIN POBEDIO OPET KAZU OPET LAZU SRBIJA JE MALA NIJE MALA NIJE MALA TRIPUT RATOVALA I OPET CE I OPET CE AKO BOG DA SRECE

Slavko(s)

25.04.2005 07:47:54
Za "Istinu": Ti vaistinu mnogo brbljas i nije ti, kao ni mnogim isfrustriranim osobama i osobama negativnog naboja, mjesto na ovom sajtu, koji je tu da nas nasmije i oraspolozi. Za "Tinu": Ti si pomijesala kruske i jabuke. Razmisljajmo o buducnosti, a ne o salvarama, dimijama, pregacama, koje su obiljezile necije vrijeme, ali ne i nase. Mi treba da koracamo ka Evropi, a ne u srednji vijek i religiozna naglabanja.

Tina

25.04.2005 12:54:02
Oduvijek sam sa merakom citala tvoje komentare koji su mi pravo"lijegali" jer su kratki, sazeti, jasni, iskreni...sto se tice tvog komentara na pricu "Ne zastidi se", mislim da trebas jos jednom samo naslov price procitati pa ce ti biti jasnije sve..u prici niko nikog ne podstice na bilo sta osim da se ne zastidi necega sto je bilo..i ne bas u srednjem vijeku Slavko(S) jego juce,danas...i sigurno ce biti i sutra u vecem dijelu BiH.Pozdravljam te Slavkane zivio ti nama!

U2

29.04.2005 19:10:43
TINA...MOLIM TE NECITAJ MOJE KOMENTARE JER NECE TI SE SVIDJETI GARANTOVANO....

Tina

29.04.2005 23:05:23
U2, tvoji komentari mi se nece svidjeti?hahaha,ne da mi se svidaju nego su mrak care!Pozdav U2!

xena

09.05.2005 22:52:04
bolje da ovo ne napisem jer nece biti svejedno obozavateljima ovog vica...

Poslao/Poslala