hektor


Covek se nasao pred sudom, na raspravi, povodom optuzbe za delo teskog ubistva sa predumisljajem.
Sudija: Ovde se radi o teskom deliktu, krvavom ubistvu sa predumisljajem.
Optuzeni, pozivam vas da u svoju odbranu, a u cilju eventualnog ublazavanja vase kazne, iznesete svoju odbranu i olaksavajuce okolnosti.
Optuzeni: Bila je glupa, ... morao sam da je ubijem. Sudija: To ne smatram olaksavajucom okolnoscu. Ako ne zelite da ostatak svog zivota provedete iza resetaka, morate naci nesto uverljivije.
Optuzeni: Pa dobro, cenjeni sude, da ispricam kako je bilo. Ziveli smo u stanu, a iznad nas je zivela porodica sa dvoje dece. Bilo je stvarno zalosno, deca su bila jako niska rastom. Sin od 12 godina je bio visok svega 80 cm, a onaj stariji od 19 godina svega 85 cm. Jednoga dana, u razgovoru sa svojom zenom, kazem da je to stvarno tuzno i da mi ih je zao.
-Da, rece zena, to su pirineji. -Mislis, pigmeji, rekoh! -Ne, odvrati ona, pigmeji su ono sto nam se nalazi pod kozom i zbog cega pocrnimo. -To je pigment, primetih ja. -Ne, pigment je bilo ono na cemu su stari Rimljani pisali. -Pobogu zeno, to je bio pergament i pisali su Egipcani. -Ne, pergament je kad neko procita ili prikaze samo jedan deo nekog romana... Postovani sude, verovatno pretpostavljate da vise nisam imao volje da joj objasnim da se radi o >fragmentu. Otisao sam na trosed, legao i poceo da citam svoje novine.
Ubrzo, dodje moja zena, sa knjigom u ruci, leze pored mene, otvori knjigu i poce da cita. -Duso, pogledaj, rece mi ona, "Suncana terasa od rucne torbe je bila uciteljica od makroa 15." Uzeo sam knjigu, pogledao i rekao joj - draga moja,ovo je knjiga na francuskom jeziku i tu pise "La Marquise de Pompadour est la Maitresse de Louis XV", sto znaci da je Marquise de Pompadour bila ljubavnica Luja XV. -Ne, rece ona, to se mora doslovno prevoditi: "La Marquise" je suncana terasa, "Pompadour" je rucna torba, "La Maitresse" je uciteljica, a "Louis XV" je 15. makro. I, nastavi ona, ja to sigurno dobro znam. Nisam ja dzabe imala ekstra casove iz francuskog jezika i vezbe sa svojim legionarom. -Mislis, sa lektorom, rekoh. -Ne, hektar je jedan grcki heroj.-Grcki heroj je Hektor, a mera za povrsinu je hektar. -Ne, hektar je bozansko pice. -Zeno, nektar je bozansko pice. -Nije, to je reka u juznoj Nemackoj, odvrati mi ona. -Reka u juznoj Nemackoj se zove Neckar. -Ne znas ti to, ona ce meni na to, jos kao mala sam pevala sa drugaricom duo o reci Nektar. -U duetu, tako si valjda htela reci. -Ne, duet je kad igraju Zvezda i moj Partizan.
-Postovani sude, tada sam uzeo cekic i opalio je po glavi. Konacno je zacutala.
Sudija: Presuda, ... optuzeni se oslobadja optuzbe. Ja bih nju ubio vec kod Hektora...

ja ga saljem
01.04.2007
3,75


Komentari:

Nema rezultata.
Poslao/Poslala